Mustilan Farmilla on ratsastusleirejä ympäri vuoden. Jokainen vuodenaika tarjoaa ainutlaatuisia hetkiä hevosten kanssa Mustilan Farmilla! Kesäleirit, kauden lomaleirit, äitilapsileirit ja vuokrausleirit. Kaikilla leireillämme on täysylläpito ja majoitus. Leirien sisältö suunnitellaan aina ratsastajien ja hevosten ehdoilla.


Yleensä leireillemme saavutaan iltaisin klo 18:00. Ensimmäisenä iltana tutustutaan ja asetutaan majoitustiloihin sekä nautitaan iltapala yhdessä.

Lähtö on leirin viimeisenä päivänä klo 18:00, joinakin poikkeuksina klo 16:00. Joustavista saapumis- ja lähtöajoista voidaan sopia. Esim. haku vasta seuraavana aamuna: 20€/hlö.


Noudosta Hämeenlinnan juna- tai linja-autoasemalta voidaan sopia.

Elämäntapa lihaton tai vege ruokavaliosta kesäleireillä pyydämme +5€/leiripäivä/hlö, viikonloppuleireiltä 20€/hlö.


Varausmaksun osuus on 100 € ja se sisältyy leirin hintaan.

Varausmaksua ei palauteta.

Kesäleirit

Mustilan Farmilla on ratsastusleirejä ympäri vuoden. Kesäleirit, syyslomaleirit, talvilomaleirit, äitilapsileirit ja vuokrausleirit.


Kaikilla leireillämme on täysylläpito ja majoitus. Leirien sisältö suunnitellaan aina ratsastajien ja hevosten ehdoilla.


Varausmaksun osuus on 100 € ja sisältyy leirin hintaan. Varausmaksua ei palauteta.


Leirin kesto = 5-7pv

Hinta = 450-600€

Kesän jatkoleirit

Tämä on ns. "lisäarvoleiri", heille ketkä haluavat käydä Mustilassa viettämässä viikonlopun kesäleirin aikana tutuksi tulleiden heppojemme kanssa. Kesäleiriläisten lisäksi jatkoleirit ovat myös avoinna muillekin.


Luonteeltaan tämä on yleisleiri ja sisällöltään melkein kuin lomasesonkien ratsastusleiri. Erona se, että ratsastuksen määrä rajoittuu puoleen. Edellisen kesän kesäleiriläiset voivat siis tulla esim. omalla tutulla porukalla leireilemään nyt uudelleen. Tätä kautta on helpompi ponnistaa kokeilemaan Mustilassa vuokrausleiriläisyyttäkin!


Leirin kesto = Pe-Su

Hinta = 100€

Sisältää 2 ratsastuskertaa (ohjattuja)

Ikäraja 9 vuotta

Vuokrausleirit

Vuokrausleireille tullaan kavereiden kanssa ratsastamaan ja nauttimaan jo tutusta ympäristöstä ja hevosista. Ohjattujen tuntien lisäksi on myös valvottua itsenäistä ratsastusta.

Vuokrausleiriläisiltä edellytetään perushevosenkäsittely- ja ratsastustaitoja. Leirien sisältö suunnitellaan aina ratsastajien ja hevosten ehdoilla.


Leirin kesto = Pe-Su

Sisältää 5 ratsastuskertaa (vähintään kaksi ohjattua)

Hinta vakituisille = 175€

Hinta muille = 200€


Vakituiset vuokrausleiriläiset sitoutuvat käymään kerran kuussa koko syyskauden (elokuusta-joulukuuhun).

Satunnaiset voivat tiedustella vapaita hevosia, tulla mukaan peruutuspaikka jonotuslistalle (kysy lisää Arilta).

Alaikäraja n.10-11 vuotta (riippuu miten tomera tyyppi on)


Muuta ohjelmaa:

- Hevosen kokonaisvaltaista hoidon opettelua, ruokkiminen, ravinteet, varusteista ja elinympäristöstä huolehtiminen

- Omia vuokrausleiriläisten välisiä harjoituskilpailuja


Leiriläisten vanhempien kesken on oma whatsapp-ryhmänsä, jossa sovitaan kimppakyydeistä ja kerrotaan tulemisista. Näin helpotetaan matkustelua!

-Vantaan Kivistöstä nouto klo 16:00 hinta 15€/hlö (vähintään 3 hlöä)

-Hämeenlinnan juna-asemalta nouto klo 17:00 hinta 5€hlö

-Hämeenlinnan juna-asemalle vienti klo 19:00 hinta 5€hlö

-Vantaan Kivistöön palautus n.klo 20:00 hinta 15€/hlö (vähintään 3 hlöä)

Kimppakyydityksiin kivistöstä määritelty "vakiohinta" per suunta. Tällä tähtäämme siihen että leiriläisten vanhemmat itsekkin keskenään sumplisivat omia kimppakyytejään, jossa toinen toisilleen vastaavia kyyditys hintoja korvailisivat.

Äiti-lapsileirit

Viikonloppujen suositut ja rakastetut äiti/isä-lapsileirit ovat ihana tapa viettää viikonloppua ihanista hevosista nauttien läheisen kanssa. Sopii hyvin esimerkiksi "takaisin ratsaille" äideille tai kummitädeille tai tädeille rauhallisten ja turvallisten hevosten ansiosta. Myös isät ja pojat ovat tietenkin tervetulleita!


Lapsen tutustuttaminen hevosteluun on mitä parhain tapa tehdä näin. Nämä leiri-viikonloput jäävät muistoihin pitkäksi aikaa,
hienojen kuvien kera.


Syksyllä 2023 äiti-lapsi-leiriläiset voivat tulla vuokrausleiriläisten lisäksi
(1-2 äiti-lapsi-paria kerrallaan, loput ovat vuokrausleiriläisiä VL1, VL2, VL3- ryhmät). Vinkki äideille, vuokrausleiriläisyys sopii myös teille, sen ei tarvitsisi olla vain lasten etuoikeus. Lapsesi voi olla myös muuten meiningissä mukana, jos hän ei halua ratsastaa. Tai äiti voit ottaa omaa aikaa omista lapsistaan ja tulla ilman heitä. Kysy lisää näistä yhdistelmistä!


Leirin kesto = Pe-Su

Hinta = 250€ vanhemmalta ja lapselta yhteensä

Sisältää 2 ratsastuskertaa kummallekin (ohjattuja)

Kauden lomaleirit

Syksy-, talvi-, kevätleirit

Kauden lomaleirien tarjontaan sisältyy

syysloma-, joululoma-, ja talviloma-, pääsiäis-, vappu- sekä helatorstain leirit. Leirien pituudet vaihtelevat ajankohtan mukaan. Lomaleirit ovat useimmiten 4 päivän mittaisia, kun taas juhlapäivien leirit ovat viikonlopun pituisia. Ajankohtaiset leirit näät Tulevien leirien aikatauluista.


Leireillä on ratsastusohjelman lisäksi luvassa on kauden mukaista teemaohjelmaa (esim. halloween, joulu, pääsiäinen).