Mustilan Farmi

Mustilan Farmilla on ratsastusleirejä ympäri vuoden. Jokainen vuodenaika tarjoaa ainutlaatuisia hetkiä hevosten kanssa Mustilan Farmilla! Kesäleirit, kauden lomaleirit, äitilapsileirit ja vuokrausleirit. Kaikilla leireillämme on täysylläpito ja majoitus. Leirien sisältö suunnitellaan aina ratsastajien ja hevosten ehdoilla.


Yleensä leireillemme saavutaan iltaisin klo 18:00. Ensimmäisenä iltana tutustutaan ja asetutaan majoitustiloihin sekä nautitaan iltapala yhdessä.

Lähtö on leirin viimeisenä päivänä klo 18:00, joinakin poikkeuksina klo 16:00. Joustavista saapumis- ja lähtöajoista voidaan sopia. Esim. haku vasta seuraavana aamuna: 20€/hlö.


Noudosta Hämeenlinnan juna- tai linja-autoasemalta voidaan sopia.

Elämäntapa lihaton tai vege ruokavaliosta kesäleireillä pyydämme +5€/leiripäivä/hlö, viikonloppuleireiltä 20€/hlö.


Vanhaa tuttua varausmaksu käytäntöä muutettu 22.1.2024 alkaen:

Peruutusmaksu on 100 €. Peruutukset kohdassa tämän sivun lopussa tarkemmin.

Kauden lomaleirit

Syksyn, talven ja kevään ratsastusleirit

Kauden lomaleirien tarjontaan sisältyy

syyslomaleiri, joululomaleiri, välipäiväleiri ja talvilomaleiri, pääsiäisleiri, vappuleiri sekä helatorstain leiri. Leirien pituudet vaihtelevat ajankohtan mukaan. Ajankohtaiset leirit näet Tulevien leirien aikatauluista.


Loma-aikojen ratsastusleireille ovat tervetulleita niin kokeneet kuin vasta-alkajatkin. Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin ratsastustunneilla. Leiriläisten ikä on 9-20 -vuotta.


Leirillä pääsee ratsastamaan kaksi tuntia päivässä sekä hoitamaan ja varustamaan oman ratsun jokaiselle tunnille. Mitään tarvitse osata etukäteen vaan kaikki opastetaan. Leirin ajaksi jokainen leiriläinen saa oman hoitohevosen.


Ratsastusleirien ohjelmassa on leirin pituudesta ja teemasta riippuen kouluratsastusta, esteratsastusta, maastoilua, leikkitunti ilman satulaa ja leirikisat. Ratsastuksen lisäksi hintaan sisältyvät majoitus, ruokailut ja kaikki muut leirin aktiviteetit. Leireillä on luvassa on kauden mukaista teemaohjelmaa (esim. halloween, joulu, pääsiäinen).

syysloma, syyslomaleiri, pääsiäinen, pääasiäisleiri, ratsastusleiri, uudenvuoden leiri, välipäiväleiri, lasten harrastukset

Kesäleirit 2024

Suositut Mustilan farmin ratsastusleirit ovat kesän kohokohta!


Kesän ratsastusleireille ovat tervetulleita niin kokeneet kuin vasta-alkajatkin. Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin ratsastustunneilla. Kesäleiriläisten ikä on 9-20 -vuotta.


Leirillä pääsee ratsastamaan kaksi tuntia päivässä, sekä hoitamaan ja varustamaan oman ratsun jokaiselle tunnille. Mitään ei tarvitse osata etukäteen, vaan kaikki opastetaan. Leirin ajaksi jokainen leiriläinen saa oman hoitohevosen.


Kesäleirien ohjelmassa on kouluratsastusta sekä esteratsastusta, maastoilua, hevosten uittoa, leikkitunti ilman satulaa ja leirikisat! Ratsastuksen lisäksi hintaan sisältyvät majoitus, ruokailut ja kaikki muut leirin aktiviteetit. Opi uusia taitoja, tutustu uusiin hevos- ja ihmisystäviin ja nauti ratsastuksen lumosta kesän ratsastusleireillä!


Leirien kestot = 5-7pv   Hinta = 450-600€

Leirit ostettavissa verkkokaupasta, maksut heti. Erissä maksukin mahdollista, ostoksen jälkeen, voi esittää maksusuunnitelmasta toiveensa.

hevosen uitto, kesäleiri 2024, ratsastusleiri 2024, ratsastusleirit, lasten kesä, ratsastusleirit 2024, ratsastusleiri 2024

Äiti-lapsileirit

Viikonloppujen suositut ja rakastetut äiti/isä-lapsileirit ovat ihana tapa viettää viikonloppua ihanista hevosista nauttien läheisen kanssa. Sopii hyvin esimerkiksi "takaisin ratsaille" äideille tai kummitädeille tai tädeille rauhallisten ja turvallisten hevosten ansiosta. Myös isät ja pojat ovat tietenkin tervetulleita!


Lapsen tutustuttaminen hevosteluun on mitä parhain tapa tehdä näin. Nämä leiri-viikonloput jäävät muistoihin pitkäksi aikaa, hienojen kuvien kera.


Kevyt äiti-lapsi-leirejä järjestetään samaan aikaan vuokrausleirien kanssa. Kysy erikseen missä tilaa ja milloin haluatte tulla. Vasta sen jälkeen verkkokaupasta osto.

Leirin kesto = Pe klo18 - Su klo16

Hinta = 250€ vanhemmalta ja lapselta yhteensä

Sisältää 2 ratsastuskertaa kummallekin (ohjattuja)


Aito äiti-lapsi-leirejä järjestetään vain äitilapsileiriläisten kesken. Löytyvät verkkokaupasta ja nopeat syövät hitaat, eli ostakaa pikaisesti omanne että mahdutte mukaan.

Leirin kesto = Pe klo18 - Su klo18

Hinta = 350€ vanhemmalta ja lapselta yhteensä

Sisältää 4 ratsastuskertaa kummallekin (ohjattuja)


äitilapsileiri, äiti-lapsi leiri, vanhempi-lapsi leiri, ratsastusleiri, lapsen harrastukset, yhteinen tekeminen

Vuokrausleirit

Vuokrausleireille tullaan kavereiden kanssa ratsastamaan ja nauttimaan jo tutusta ympäristöstä ja hevosista. Ohjattujen tuntien lisäksi on myös valvottua itsenäistä ratsastusta.

Vuokrausleiriläisiltä edellytetään perushevosenkäsittely- ja ratsastustaitoja.

Leirien sisältö suunnitellaan aina ratsastajien ja hevosten ehdoilla.


Leirin kesto = Pe klo18 - Su klo18

Sisältää 5 ratsastuskertaa (vähintään kaksi ohjattua)

Hinta vakituisille = 175€              Hinta muille = 200€


Vakituiset vuokrausleiriläiset sitoutuvat käymään kerran kuussa koko kevätkauden (tammikuusta-toukokuuhun).

Satunnaiset voivat tiedustella vapaita hevosia, tulla mukaan peruutuspaikka jonotuslistalle (kysy lisää Arilta).

Alaikäraja n.10-11 vuotta (riippuu miten tomera tyyppi on)


Muuta ohjelmaa:

- Hevosen kokonaisvaltaista hoidon opettelua, ruokkiminen, ravinteet, varusteista ja elinympäristöstä huolehtiminen

- Omia vuokrausleiriläisten välisiä harjoituskilpailuja

- Leiriavustajaksi harjaannuttamista


Leiriläisten vanhempien kesken on oma whatsapp-ryhmänsä, jossa sovitaan kimppakyydeistä ja kerrotaan tulemisista. Näin helpotetaan matkustelua!

-Vantaan Kivistöstä nouto klo 16:00 hinta 15€/hlö (vähintään 3 hlöä)

-Hämeenlinnan juna-asemalta nouto klo 17:00 hinta 5€hlö

-Hämeenlinnan juna-asemalle vienti klo 19:00 hinta 5€hlö

-Vantaan Kivistöön palautus n.klo 20:00 hinta 15€/hlö (vähintään 3 hlöä)

Kimppakyydityksiin kivistöstä määritelty "vakiohinta" per suunta. Tällä tähtäämme siihen että leiriläisten vanhemmat itsekkin keskenään sumplisivat omia kimppakyytejään, jossa toinen toisilleen vastaavia kyyditys hintoja korvailisivat.

ratsastusleiri, ratsastustunti, koululeiri, esteleiri, ratsastus,

Aikuisten K18-leirit ja muut sesonkileirit

Järjestämme silloin tällöin myös vain aikuisille rauhoitettuja ratsastusleirejä, sekä muita ratsastusleirejä teemoilla. Näiden leirien teemoihin ja aikatauluihin pääsee tutustumaan paremmin leirien aikataulut -osiossa. Leirit löytyvät omina tuotteinaan verkkokaupasta.


Aikuisten leirin ikäraja 18-vuotta.


Peruutuskäytännöt

Vanhaa tuttua varausmaksu käytäntöä päivitetty 22.1.2024 alkaen:

Peruutusmaksu on 100 €, jota ei palauteta.

Jos peruutuksen tekee 4 viikkoa ennen leirin alkua, loput leirimaksusta palautetaan.

Viime hetken sairaustapauksessa, peruutuksen voi tehdä vielä 2 päivää ennen leirin alkua, jolloin loput leirimaksusta voi hyödyntää jollekin toiselle leirillemme.


Oliko toivomasi leiri jo täynnä? Peruutuspaikkojen jonotukseen otetaan ilmoittautumisia vastaan.